Změny ve vedení oddělení Komunikace společnosti Škoda Auto

26. června 2023

Tom Drechsler, který do března 2023 působil jako šéfredaktor časopisu AUTO BILD a jednatel skupiny AUTO BILD Group, se od 1. července ujme vedení oddělení Komunikace společnosti Škoda Auto. Na této pozici vystřídá zkušenou novinářku a manažerku komunikace Ariane Kilian, která z osobních důvodů dočasně opouští koncern Volkswagen.

 

Ariane Kilian se ujala vedení oddělení Komunikace v červnu 2022, tedy v době, kdy Klaus Zellmer převzal funkci předsedy představenstva Škoda Auto. Vystudovaná novinářka působí v koncernu Volkswagen od roku 2006. Předtím pracovala v nakladatelství Burda, deníku Frankfurter Rundschau a jako tisková mluvčí v Německém spolkovém sněmu. Mimo jiné vedla tým Interní komunikace koncernu Volkswagen, jakož i oddělení Komunikace společnosti Volkswagen Group Components a koncernovou divizi Technik. Zde zásadním způsobem utvářela interní a externí komunikaci v oblasti transformace směrem k elektromobilitě a výrobě bateriových systémů.

Tom Drechsler převezme vedení oddělení Komunikace ve společnosti Škoda Auto od 1. července 2023. Tento zkušený novinář zahájil svou kariéru v Lüneburgu a v roce 1991 nastoupil do nakladatelství Axel Springer Verlag. Drechsler zastával různé vedoucí pozice, například politického redaktora časopisu BILD a zástupce šéfredaktora časopisu BILD am SONNTAG. Od srpna 2017 do února 2023 působil jako šéfredaktor a jednatel magazínu AUTO BILD, kde nesl odpovědnost za motoristická témata napříč značkami ve všech periodikách skupiny BILD.

Pro více informací navštivte Škoda Storyboard:

Novinky a tiskové zprávy