Značka Škoda ovládla anketu FLEET DERBY 2023

2. února 2023

Odborná porota vyhlásila model Enyaq Coupé RS iV absolutním vítězem v kategorii Flotilový elektromobil roku 2023.

Modely značky Škoda se i letos umístily na předních příčkách ankety FLEET DERBY, jejíž cílem je vybrat nejlepší flotilové automobily, produkty a služby. Vozy značky Škoda v této soutěži, kterou zaštiťuje odborný časopis Business Car, sbírají ocenění pravidelně. Letos bodovala vlajková loď automobilky Enyaq Coupé RS iV a také rodinný crossover Karoq.

Absolutním vítězem v samostatné kategorii Flotilový elektromobil roku 2023, se stal model Škoda Enyaq Coupé RS iV. „Jsme moc rádi, že odborná porota ocenila právě Enyaq Coupé RS iV. Naše vlajková loď se pyšní skvělou aerodynamikou, praktickou karoserií SUV a jde o nejvýkonnější sériový vůz v historii naší značky,“ uvádí k výsledkům ankety Jiří Maláček, vedoucí českého zastoupení automobilky Škoda Auto. Model Enyaq Coupé RS iV je součástí ekologických cílů a plánů do roku 2030, které zahrnují snižování emisí CO2, prosazování klimaticky neutrální mobility a zaměření automobilky na eMobilitu. Zákazníky může nalákat na nejvyspělejší technologie, které nabízí platforma MEB, určená výhradně pro elektromobily. Kromě odborné poroty oslovil Enyaq Coupé RS iV také veřejnost. Obsadil totiž první místo v internetovém hlasování v kategorii Elektromobily.

Úspěch automobilky Škoda pak podtrhl model Karoq, který obsadil třetí místo v kategorii SUV vozy a crossovery.

Model má sebevědomější a dynamičtější vzhled, který mu dodávají výrazné LED světlomety a širší šestihranná maska chladiče. Inovovaný design se představil již v devíti barvách, přičemž dvě z nich – Phoenix metalíza a šedá Graphite metalíza jsou zcela nové.

Organizátorem FLEET DERBY je magazín Business Car. O vítězích rozhodovala odborná porota, která postupovala podle vlastních zkušeností a také hodnotících kritérií. Těmi byly například technická vyspělost automobilu, bezpečnost, jízdní vlastnosti, praktická využitelnost a TCO (celkové náklady na vozidlo po celou dobu jeho životního cyklu). Vozy se utkaly v šesti kategoriích a sedmé zvláštní samostatné kategorii – Flotilový elektromobil roku, kde mezi sebou letos poprvé soupeřily pouze automobily poháněné elektřinou.

Pro více informací navštivte Škoda Storyboard:

Novinky a tiskové zprávy